Cum se închide un cont bancar?
Închiderea unui cont bancar se face, în cele mai multe cazuri, prin prezentarea într-o unitate bancară, și depunerea unei cereri în acest sens.
La unele bănci, aceste operațiuni se pot efectua doar în unitatea unde clientul a deschis contul, astfel că este bine de verificat în prealabil, procedura băncii printr-un telefon la call-center.
După completarea cererii este important să solicitați o dovadă de la funcționarul bancar că a fost închis contul. Dacă acest lucru nu este posibil, cereți o copie după cererea depusă, cu stampila bancii. Uneori, contul nu se închide din vina funcționarilor, iar dovada te ajută să demonstrezi că ai depus deja cererea. Altfel, poți fi obligat să achiți comisioanele de administrare la zi și apoi să faci o nouă cerere.
Este important de știut că banca nu va închide contul bancar dacă aveți sume datorate către bancă (cum ar fi diverse comisioane). De obicei, veți fi notificat la depunerea cererii dacă există astfel de restanțe.
De ce este recomandat să închidem conturile neutilizate?
Majoritatea conturilor bancare au asociate comisioane de administrare, suma percepută lunar fiind cuprinsă de regulă între 1-2 euro.
În cazul în care nu mai folosim contul bancar, aceste comisioane vor continua să fie încasate de către bancă, sumele fiind reținute din disponibilul existent în cont.
După ce se epuizează soldul disponibil, banca va contiua să calculeze comisioane, iar soldul contului va deveni negativ. Prin urmare, vei acumula o datorie față de banca. Nu vei fi raportat la Biroul de Credit pentru aceste datorii, deoarece restanțele nu sunt provenite dintr-un produs de creditare. Însă vei suporta costuri pentru servicii de care nu ai nevoie.
Cel mai des, persoanele fizice ajung în astfel de situații atunci când își schimbă locul de muncă. Fiecare angajator impune salariaților să îți deschidă un cont bancar la banca cu care lucrează pentru virarea salariului. Dacă schimbăm angajatorul și trebuie să deschidem un cont nou, vechiul cont nu va mai alimentat. Este recomandat să îl închidem dacă nu mai avem nevoie de el.
Calculatoare
Ghiduri
Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile
Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.