Cum folosești cu succes Planul Financiar?

Planul Financiar nu este o aplicație pe care să o folosești o singură dată și pe urmă să uiți de ea. Pentru a beneficia de avantajele aplicației este nevoie să depui puțin efort.
În acest scop, planificarea financiară trebuie să devină un obicei pe termen lung. Îți prezentăm mai jos câteva sfaturi care te pot ajuta să beneficiezi la maxim de aplicația Finradar.
1. Planifică bugetul la început de lună – 15 minute
Aplicația este concepută să te ajute să treci cât mai ușor peste etapa de planificare. La configurarea aplicației, ești ghidat pas cu pas în construirea primului tău buget.
Apoi, bugetul din luna anterioară devine reper pentru cel din luna următoare. Cu un singur click, bugetul pentru următoarea lună este pregătit instant.
Tot ce-ți rămâne de făcut este:
- să ajustezi cheltuielile care nu se repetă de la o lună la alta
- să adaptezi sumele planificate, pentru categoriile unde ai înregistrat diferențe mari între suma planificată și cea cheltuită.
Recomandarea noastră este să aloci 15 minute la fiecare început de lună pentru planificarea bugetului.
2. Monitorizează cheltuielile - 1 minut/zi
Este greu să memorezi unde ai cheltuit banii pe parcursul unei luni sau chiar și pentru o săptămână. Cel mai simplu mod pentru monitorizarea cheltuielilor este să le notezi zilnic.
Prin urmare, rezervă-ți 1 minut la sfârșitul fiecărei zile pentru a introduce cheltuielile efectuate în cursul zilei, cu ajutorul secțiunii de Tranzacții.
Cu această ocazie, verifică și secțiunea de raportare pentru a vedea dacă ai cheltuit mai mult decât ți-ai planificat la vreo categorie de cheltuieli. Scopul bugetului este să te ajute să nu cheltuiești peste măsură.
În cazul în care ai depăși bugetul pentru o anumită categorie, nu este un capăt de țară. De fapt, la început, acest lucru s-ar putea să se întâmple destul de des. Important este să înveți din greșeli și să-ți planifici bugetul mai bine pe viitor.
Dacă nivelul cheltuielilor se va menține la acel nivel, mută bani dintr-o categorie în alta în buget pentru a face corecția necesară. În acest mod, faci o parte din munca de planificare lunară în avans deoarece bugetul pentru luna următoare va fi generat automat cu sumele planificate ajustate.
Prin ajustări graduale, bugetul va deveni mai precis în timp și vei reuși în acest mod să-ți planifici banii tot mai eficient.